Dental Alliance
December 11, 2023

Cristian Ghinea lansează la Roman volumul „Cine a făcut România: Răscrucile noastre”

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Politicianul, politologul și publicistul Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, lansează sâmbătă, la Roman, volumul „Cine a făcut România: Răscrucile noastre”.
Lansarea de pe 11 noiembrie este programată la ora 19.00, la Roman Art Gallery.
În cadrul evenimentului vom putea urmări un dialog pe seama cărții între autorul Cristian Ghinea, deputatul Iulian Bulai, specialistul în comunicare Teodora Baciu și liderul consilierilor județeni USR, Maria Apostol. La final, va exista desigur și o sesiune de autografe.
”Cine a făcut România“ spune istoria modernă a țării din perspectivă liberală și conturează calea pe care trebuie să o urmăm pentru a completa modernizarea României.
“România a fost un proiect patriotic iluminist de eliberare a unor provincii care rataseră primul val european de modernizare. Generația pașoptistă a profitat de înfrângerea militară a Rusiei pentru a-i scoate pe români din scenariul absorbției în imperiul feudal rusesc. Visul românesc a fost deturnat – și înainte, și după comunism – de idei opuse celor care au creat statul și de interese înguste ale elitelor de pradă care au
refuzat mereu soluțiile democratice.

Astăzi, adevăratul patriotism și adevăratul naționalism înseamnă să revenim la visul părinților noștri fondatori: modernizare, egalitate, proprietate, încredere în oamenii reali de lângă noi, ridicarea fiecărui român la rangul de cetățean. Firul narativ istoric ajunge până în prezent și se leagă de viitor, pentru că misiunea antifeudală continuă. Deși trăim astăzi cea mai bună epocă din istoria acestei țări, pentru a încheia modernizarea României trebuie să trecem și cele câteva răscruci care ne mai stau în cale”, a susține Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea, membru USR, a fost consilier de stat pentru afaceri europene, deputat, europarlamentar și apoi ministru al investițiilor și fondurilor europene. El este membru fondator și a fost președinte al Centrului Român de Politici Europene. A fost editorialist între 1998 și 2015 la „Dilema Veche”, având de asemenea rubrici în „Cotidianul” și „România Liberă”.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap