April 17, 2021

Cristian, un cetățean din Traian comuna Săbăoani a murit în Italia sub dărâmăturile clădirii la care lucra

Printre muncitorii constructori care au murit sâmbătă, 13 martie, la San Pio delle Camere, în provincia L’Aquila (Abruzzo), în timp ce un zid al clădirii la care lucrau s-a prăbușit peste ei, e și Cristian Susanu, 42 de ani, cetățean român din satul Traian Comuna Săbăoani, rezident la Roio și Dzevdet Uzeiri.

O tragedie incredibilă, o moarte crudă și nedreaptă pentru cei doi bărbați care lucrau la demolarea unei construcții afectate de cutremurul devastator din 2009, când 309 oameni și-au pierdut viața și numeroase clădiri au suferit daune importante.

Pe șantier se aflau în total 5 lucrători (nu șase cum s-a crezut inițial) când un zid al clădirii s-a prăbușit instantaneu. Trei dintre muncitori au reușit să se îndepărteze la timp, dar Cristian Susanu și colegul său au fost prinși sub dărâmături. Strigătele lor disperate după ajutor au putut fi auzite pentru o vreme de echipele de salvatori sosite la fața locului, dar până s-a ajuns la ei muncitorii au decedat.

Corpurile neînsuflețite au fost scoase de sub dărâmături abia în cursul nopții, după mai multe ore de la incident, deoarece victimele au fost prinse în partea cea mai joasă a clădirii, unde se afla un fel de cantină pentru vinuri. Acest aspect a făcut extrem de dificilă operațiunea, cei peste 40 de pompieri prezenți au trebuit să asigure mai întâi zona pentru a evita ca alte ziduri să se dărâme.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.