Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

CSM ROMAN la Campionatul European de Șah: o reușită de excepție!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Mamaia, 20 septembrie 2023 – În perioada 4 – 15 septembrie, la Mamaia, sub egida European Chess Union (ECU) și Federația Română de Șah, s-a desfășurat un eveniment de excepție: Campionatul European de Șah pentru Copii și Juniori. Cu participarea a peste 1000 de tineri șahiști din 47 de țări europene, această competiție a fost o adevărată provocare pentru toți cei implicați.

Una dintre echipele care au strălucit în această competiție a fost C.S.M. Roman, care a reușit să impresioneze prin talentul și determinarea tinerilor săi jucători. Aceasta a fost prima dată în ultimul sfert de secol când șahiștii romașcani au avut onoarea să participe la o astfel de competiție de anvergură europeană.

Echipa C.S.M. Roman a fost formată din patru tineri talentați, și anume gemenele Țugui Ayline – Sofia și Țugui Yasmine – Maria (8 ani), Ciobanu Luca Gabriel (8 ani) și Stan Dante – Alexandru (9 ani), sub îndrumarea instructorului Mihai – Ionuț Gânju, un susținător devotat al acestui sport minunat.

Pe parcursul celor 9 runde de competiție, juniorii de la C.S.M. Roman s-au confruntat cu adversari de temut din întreaga Europă, inclusiv campioni naționali și medaliați. Performanțele lor individuale au fost impresionante:

  • 🥇 Țugui Ayline – Sofia (4,5 puncte) a reușit să obțină remiza cu campioana Germaniei și să învingă campioana Spaniei, care era favorita numărul 3 a turneului. De asemenea, ea a înregistrat victorii impresionante împotriva reprezentantelor Cehiei, Slovaciei și României.
  • 🥇 Țugui Yasmine – Maria (4 puncte) a învins cu determinare reprezentantele Finlandei, Greciei, Belgiei și Cehiei, arătând un joc de șah deosebit.
  • 🥇 Ciobanu Luca – Gabriel (3,5 puncte) a învins reprezentanții Letoniei, Poloniei și a obținut o victorie importantă într-un duel epic cu campionul Bulgariei și vicecampion european, chiar și când avea doar o secundă pe ceas în fața jucătorului polonez.
  • 🥇 Stan Dante – Alexandru (2,5 puncte) a obținut victorii cu reprezentanții Greciei și României, plus o remiză cu un junior din Muntenegru.

Aceste rezultate impresionante demonstrează talentul și devotamentul tinerilor șahiști de la C.S.M. Roman. Ei au concurat cu cei mai buni tineri jucători din Europa și au adus mândrie orașului Roman și clubului lor. Felicitări pentru această performanță excepțională, iar viitorul șahului românesc pare promițător, cu astfel de talente în creștere!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.