Dental Alliance
March 1, 2024

CSM Roman: Șahul pornește cu dreptul în 2024!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Între 25 și 28 ianuarie 2024, Iașiul a fost gazda Festivalului Internațional de Șah “Cupa C.S.M. Iași 2020”, un eveniment de anvergură organizat de Primăria Municipiului Iași în colaborare cu C.S.M. Iași 2020, Clubul Sportiv Gambitul Damei, Cotnari Chess Academy, C.S. “Politehnica” Iași și Asociația Județeană de Șah Iași. Desfășurat la Hotel Unirea, festivalul a atras peste 250 de pasionați ai șahului, împărțiți în două categorii: turneul A (OPEN, dedicat șahului clasic) și turneul B (rezervat copiilor sub 12 ani, pentru șah rapid).

C.S.M. Roman s-a făcut remarcat prin prezența și performanța jucătorilor săi în ambele competiții, sub îndrumarea instructorului Ionuț Gânju. Luca Ciobanu, în vârstă de doar 9 ani, a uimit prin performanța de a câștiga toate cele 7 partide din turneul copiilor, confirmându-și astfel progresul impresionant din ultimul an.

La categoriile de vârstă, Țugui Yasmine a obținut locul II la fete U10, iar Otic Mateo a ocupat locul III la categoria U12. Deși au fost aproape de podium, Maria Burlacu (3,5 puncte) și Alexandra Bereș (4 puncte) au arătat o evoluție notabilă în jocul lor.

În cadrul turneului A, “groapa cu lei”, unde concurența a inclus seniori titrați, campioni naționali și europeni, tânărul Mărtici Teodor, în vârstă de 14 ani, a impresionat prin capacitatea sa de a rezista două ore și jumătate în fața unui mare maestru internațional, marcând un moment important pentru C.S.M. Roman.

Performanțele lui Țugui Ayline și Stan Dante, precum și cele trei puncte acumulate de Nistor Eduard, reflectă progresul constant al acestor tineri jucători în compania unor seniori de clasă.

Deși a trebuit să se retragă din competiție din motive obiective, Ianis Vieriu rămâne o sursă de mândrie pentru club, aducând numeroase bucurii în ultimii doi ani.

Felicitări tuturor participanților pentru spiritul competitiv și pasiunea pentru șah! Suntem mândri de voi și așteptăm cu nerăbdare următoarele succese.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.