August 9, 2020

Cu 4 bețivi mai puțini în trafic în Neamț

La data de 22 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizaţi de către colegii din cadrul IPJ Bacău, cu privire la faptul că un autoturism condus de un bărbat despre care există indicii că s-ar afla sub influenţa alcoolului, nu a oprit la semnalele acestora şi se deplasează spre localitatea Tazlău.

Poliţiştii nemţeni au instituit imediat un filtru de circulaţie pe DJ 156 C Tazlău, unde au depistat în trafic autoturismul în cauză. La volanul acestuia se afla un bărbat de 36 de ani, din Bacău, care emana halenă alcoolică. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii  au dispus reţinerea pentru 24 ore a conducătorului auto, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Neamţ. Astăzi va fi prezentat Instanţei de Judecată cu propunerea de arestare preventivă. 

La data de 22 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 13 de Poliţie Rurală Crăcăoani au depistat în traffic, pe DJ 155L,  un autoturism condus de către un bărbat de 45 de ani, din Bacău.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de peste 1,10 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În noaptea de 21/22 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 14 de Poliţie Rurală Urecheni au depistat în trafic, un tânăr de 20 de ani, din localitatea Păstrăveni, care conducea un autoturism având o concentraţie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia poliţiştii au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, urmând a fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ.

La data de 22 aprilie a.c., un echipaj rutier din cadrul Serviciului Rutier Neamţ a depistat în trafic, pe DN 15 în localitatea Pângaraţi, un autoturism condus de către un bărbat de 39 de ani, din Bicaz.

În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au stabilit că autoturismul respectiv nu figurează ca fiind înmatriculat, iar plăcuţele cu numerele de înmatriculare montate pe acesta au fost atribuite unui alt autovehicul având valabilitatea expirată din anul 2018.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Sursa ipj neamț

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.