Dental Alliance
August 10, 2022

Cum se va prezenta vremea în următoarele două săptămâni

nori
Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat
Interval de valabilitate: 3, 4, 5 august
Zone afectate: conform textului și hărții

Local în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

 

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 2 – 15 AUGUST 2021

MOLDOVA
Din data de 3 august, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute faţă de perioada anterioară, cu maxime, în medie, de 25…30 de grade, iar în jurul datei de 7 august în nordul regiunii vremea va deveni relativ răcoroasă. Valori de 32…33 de grade, caracterizând o vreme călduroasă, se vor înregistra în unele după-amiezi doar în sudul regiunii. În tot acest interval, temperaturile minime se vor situa în marea lor majoritate între 14 şi 19 grade, posibil mai mici în dimineţile de 8 şi 9 august.

Va ploua pe arii mai extinse în perioada 4 – 6 august şi cu caracter local în 3 şi 7 august, determinând un regim pluviometric apropiat de cel normal pentru prima săptămână a lunii august. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi în creştere şi după data de 12 august.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.