January 22, 2021

Cum va fi VREMEA de Crăciun și Revelion. Când revin ninsorile. Prognoza meteo pe 4 săptămâni, până în 4 ianuarie

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni, până în 4 ianuarie.

Meteorologii prognozează vreme mai caldă decât de obicei în această perioadă.

Sunt anunțate maxime de 6-7 grade în zonele mai joase și perioade cu ploi (10-14 decembrie, 19 decembrie). Este posibil să ningă în jurul datelor de 22 și 29 decembrie și din nou în 2 ianuarie 2021.

La munte, vor alterna perioadele cu ploi și ninsori (11-13 decembrie, 19, 22 decembrie și 2 ianuarie).

De Crăciun, se anunță vreme însorită cu maxime de 5-6 grade la șes, respectiv 1-2 grade la munte.

De Revelion, temperaturile mai scad: maxime de 2 grade Celsius în zonele mai joase și negative la altitudini mai mari.

Săptămâna 7-13 decembrie

alorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare marte a țării, dar mai ales în sudestul extrem și în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în jumătatea nordică a Olteniei și Munteniei, iar în restul țării va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 14-20 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 21-27 decembrie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 28 decembrie – 4 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.