Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă a continuat desfășurarea unor cursuri demarate la sfârșitul anului trecut și continuate anul acesta. Este vorba de cursuri de calificare organizate la Agenția Locală de Ocupare a Forței de Muncă Roman, pentru reconversia șomerilor în diverse meserii. La cele șapte cursuri s-au înscris 169 persoane, au absolvit cursurile 162 și s-au angajat după absolvirea lor 71 șomeri, în diverse meserii.

În momentul de față se fac înscrieri pentru alte cursuri de calificare, în meseriile: agent securitate, frizer-coafor-manichiurist și se fac în continuare înscrieri pentru meseria de operartor înscriere și validare date, contabil, bucătar, confecționer articole textile și comunicare în limba engleză.

Directorul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Neamț, Daniel Chirilă mai anunță faptul că instituția pe care o conduce organizează cursuri de reconversie profesională, la cerere, și pentru alte persoane interesate care nu beneficiază de indemnizații de șomaj, în cazul acesta cursurile trebuind a fi plătite de către cei interesați. În situația în care cursul de care este interesat un șomer se desfășoară la altă agenție, respectiv la cea din Piatra Neamț sau Tîrgu Neamț, șomerului respectiv i se va deconta naveta de la domiciliu la locul de desfășuarare a cursurilor.