Dental Alliance
November 28, 2023

Dacă ai centrală în apartament, ești vizat de introducerea unei NOI TAXE

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anuțat că Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord cu extinderea câmpului de aplicare a pieței carbonului și că prevederea este programată să intre în vigoare din 2027. Ministrul spune că taxa va fi pentru fiecare metru cub de gaz consumat. Sunt vizați atât centralele din gospodării, cât și firmele. De asemenea, europarlamentarii au căzut de acord și cu privire la o taxă pentru carburanți.

Măsura îi vizează și pe proprietarii de centrale de apartament, care vor fi nevoiți să plătească o taxă de poluare. ”Dacă se va aplica această prevedere, în principiu, din 2027 se va aplica o taxă pe fiecare metru cub de gaz consumat atât în gospodării, cât și în firmele mici și mijlocii. Dar, pentru noi, cel mai important lucru din această decizie este fondul social dedicat pentru climă. Acest fond social va asigura României un venit în plus garantat, în comparație cu contribuția. Va fi un fel de fond de mediu pe care îl folosim noi acum, dar mult mai consistent”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, pentru Antena 3 CNN.

Montarea centralelor individuale de apartament nu va mai fi permisă în blocurile noi a spus în trecut ministrul Mediului, Tanczos Barna. Cei care au asemenea centrale, vor plăti anual o sumă de bani. Regula va fi montarea de centrale termice comune, însă deocamdată discuțiile pe acest subiect au încetat. Totuși, dacă prețurile la energie vor rămâne mari, reprezentanții UE ar putea amâna măsura, pentru a nu genera presiuni suplimentare asupra consumatorilor.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap