Daruri pentru copiii silitori, în Parohia Bârjoveni din comuna Secuieni
San Marco Roman

Daruri pentru copiii silitori, în Parohia Bârjoveni din comuna Secuieni

fereastra1

Venită ca o continuare a activităților desfășurate în această vară, sub generiul „Satul românesc“, în contextul declarării anului 2019 ca fiind An omagial al satului românesc (al preoților, al învățătorilor și al primarilor gospodari), în Duminica a IX-a după Rusalii,  în Parohia Bârjoveni I din comuna Secuieni, județul Neamț, după cuvântul Mântuitorului Hristos – „Lăsa-ți copiii să vină la Mine!”, au fost chemați de preotul paroh, Bogdan Pantilimon, la rugăciune, cei mai mici enoriași ai parohiei, în cadrul unei activități de stimulare și promovare a sistemului de învățământ. Parohia Bârjoveni I susține de peste 11 ani încadrarea tuturor copiilor în procesul educațional tradițional românesc.

 

 

                Având  drept modele pe fiii satului, care au reușit în viață, cadre didactice, oameni de cultură, ofițeri de carieră și sportivi de performanță, dar și oameni simpli, gospodari, parohia încearcă an de an să stimuleze pe tinerii învățăcei să devină mai buni și să persevereze în această lume plină de lipsuri, încercări  și provocări.

              Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, duminică, 18 august, prin râvna doamnei profesor Silvia Tabăcaru s-a acodat In Memoriam Comisar Liviu Tabăcaru, tanărului Dumitrel Ailincăi, elev al Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” un premiu de merit și un stimulent financiar, ca semn de apreciere a celor ce dovedesc prin rezultatele lor că excelează la învățătură. Tânărul seminarist a absolvit anul II de seminar cu cea mai mare medie anuală și a obținut locul al-III-lea la Olimpiada Națională de Religie, secțiunea Studiul Noului Testament – etapa fiind susținută la Caransebeș 2019.

  Ca la fiecare început de an școlar, Barohia Bârjoveni I s-a îngrijit și de ceilalți copii prezenți la această întâlnire, dăruindu-le 4 ghiozdane complet echipate și alte 15 pachete cu rechizite, îndemnându-i pe cei mici să nu abandoneze drumul cunoașterii, încurajându-i și explicându-le că doar astfel pot răzbate mai ușor în viață. La finalul activității, cei mici s-au bucurat și de o surpriză dulce.

 „Urăm succes tuturor elevilor în noul an școlar și rugăm pe bunul Dumnezeu să reverse darurile Sale peste toți învățăceii”, a spus părintele paroh Pantilimon Bogdan  Gheorghe

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.