San Marco Roman

San Marco Roman

Mon. Jan 27th, 2020

Dat în urmărire în Germania și Austria, găsit și reținut într-o parcare din Piatra Neamț

Poliţiştii nemţeni au depistat şi reţinut un bărbat, dat în urmărire de autorităţile din Germania şi Austria pentru comiterea mai multor infracţiuni grave.     

La data de 17 februarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Neamţ –  Compartimentul Urmariri au efectuat o acţiune ce a avut ca scop depistarea şi reţinerea persoanelor urmărite la nivel naţional, cât şi internaţional.

Astfel, în parcarea unui complex comercial din cartierul Precista, municipiul Piatra Neamţ, poliţiştii au depistat un bărbat care era dat în urmărire internaţională pentru comiterea mai multor infracţiuni grave, comise pe teritoriile Germaniei şi Austriei. Faţă de acesta, în vârstă de 50 de ani, din Piatra Neamţ, în cursul anului 2018 au fost emise două mandate europene de arestare de către autorităţile din Germania, respectiv Austria. Autorităţile judiciare din statele respective au stabilit faptul că în perioada 2017-2018, bărbatul a comis multiple infracţiuni de furt, înşelăciune, fraudă bancară, fals privind identitatea şi evadare de sub escortă.

Bărbatul a fost prezentat de către poliţiştii nemţeni Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în vederea extrădării.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.