Oana Bulai

December 3, 2020

Declarație pe proprie răspundere pentru părinți, dacă vor să își trimită copiii la școală – document

Declarația pe propria răspundere revine în actualitate. Părinții care își duc copii la școală vor trebui din toamnă să completeze o declarație pe propria răspundere, cu consecințe penale, la începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar.

  • Declarația pe propria răspundere condiționeaza primirea copilului în colectivitate
  • Părinții își asumă obligația de a nu aduce copilul la școală dacă acesta prezintă oricare dintre simptomele unei afecțiuni cu potențial infecțios

Ministerul Sănătății a publicat pe site-ul oficial un draft al Ordinului emis pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ, pe timpul pandemiei Covid-19.

În Declarația pe propria răspundere, părinții sunt obligați să confirme că elevul nu a prezentat simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios, că nu a fost diagnosticat cu Covid-19 și că nu a intrat în contact cu persoană testată pozitiv pentru coronavirus.

De asemenea, părinții își asumă obligația de a nu aduce copilul la școală dacă acesta prezintă oricare dintre simptomele unei afecțiuni cu potențial infecțios: febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree etc.

Mai mult, părinții trebuie să confirme și dacă pe perioada suspendării cursurilor școlare copilul a avut o problemă de sănătate. În cazul în care copilul a avut probleme de sănătate, părinții sunt obligați să anexeze declarației pe propria răspundere o copie a documentelor medicale: scrisoare medicală sau bilet de ieșire din spital.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.