Dental Alliance
August 8, 2022

Declarațiile miniștrilor, confuze, din nou: Școala va începe normal, spune Ministrul Educației. Cel al Sănătății îl contrazice.

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu rămâne ferm pe poziție, în pofida declarațiilor omologului său de la Sănătate, și spune că, cel puțin în momentul de față, nu sunt motive pentru care școala să înceapă în alt format decât cel clasic, adică, prezența fizică în clasă. Ministrul Educației spune că Departamentul pentru Situații de Urgență deja a votat această variantă, și că modificările pot fi date doar de o evoluție negativă a situației epidemice din țară. „Școala începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Momentan nu există altă variantă”, a declarat Ministrul Educației.

Pe de altă parte, Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, apreciază că revenirea la școală a tuturor elevilor va putea avea loc doar atunci când vor există “un control bun al pandemiei” și o incidența “extrem de scăzută” a cazurilor de COVID-19, lucruri care, în opinia să, nu se vor întâmplă în următoarele două săptămâni. “Cu ministrul Educației am discutat despre revenirea la școală pentru clasele terminale și pentru clasele din învățământul special, iar dacă ne vom află într-o situație absolut favorabilă, în care incidența să fie mult, mult scăzută, atunci da, va putea fi pe masă opțiunilor și revenirea claselor. Dar ar trebui că pandemia să fie foarte, foarte bine controlată și incidența să fie extrem de redusă, ceea ce nu cred să se întâmple chiar în două săptămâni.” a declarat ministrul Sănătății.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.