Dental Alliance
March 5, 2024

Depistat conducând sub influenta băuturilor alcoolice

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 16:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, în localitatea Săvinești, a unui autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din aceeași localitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

***

Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului este periculoasă în orice condiții de drum, iar pe un carosabil acoperit cu zăpadă riscurile sunt cu atât mai mari. Nu consuma alcool înainte de a conduce: în condiții de iarnă, șoselele sunt mai alunecoase și vizibilitatea poate fi redusă. Consumul de alcool afectează reflexele și capacitatea de a reacționa rapid, crescând riscul de accidente. Fii pregătit pentru condiții dificile de conducere: asigură-te că autoturismul tău este echipat corespunzător pentru iarnă, cu anvelope de iarnă, lopată și material antiderapant. Mărește distanța de siguranță: în condiții de zăpadă, timpul de reacție este mai lung. Menținerea unei distanțe mai mari față de vehiculele din față îți oferă mai mult timp să reacționezi în caz de necesitate. Limitează viteza: conducerea la viteză redusă este esențială în condițiile unui carosabil acoperit de zăpadă. Folosește centura de siguranță: în orice condiții de drum, centura de siguranță este esențială pentru protejarea vieții în caz de accident. Fii conștient de semnele de oboseală: drumurile lungi și condițiile dificile pot provoca oboseală. Dacă simți că devii obosit, oprește-te pentru o pauză și odihnă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.