Dental Alliance

July 23, 2024

Deputat Ciprian Șerban: Certitudini pentru viitor

0
YRY Residence

Go Padel Roman

PSD continuă să guverneze având ca obiectiv protejarea și creșterea puterii de cumpărare a oamenilor, în special a celor cu veniturile cele mai mici. Cu certitudine, anul viitor salariul minim va crește!
☝️Majorările despre care discutăm, se pot realiza, inclusiv în mediul privat, prin creșterea salariului minim și prin susținerea investițiilor în economie. Detaliile le vom stabili prin dialog cu patronatele și sindicatele.
❗De reținut!
👍Premierul social democrat, Marcel Ciolacu, a dispus prelungirea facilității deducerii sumei de 200 de lei până la 1 iulie 2024, când se majorează salariul minim, astfel încât niciun român să nu piardă niciun bănuț din salariul său.
👍În 2023, cu PSD la guvernare, salariul minim brut a crescut cu 750 de lei, o majorare cu 29,4% față de nivelul din 2022. Majorările au avut loc în două etape: în ianuarie 2023 – de la 2.550 de lei la 3.000 de lei brut și din octombrie 2023, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut.
👉De aceste creșteri ale salariului minim, decise de Guvernul condus de Marcel Ciolacu, beneficiază în special angajații din mediul privat, pentru că acolo sunt cei mai mulți salariați plătiți cu salariul minim.
👉La nivelul întregii economii, creșterea salariului minim a determinat și creșteri consistente ale salariului mediu. Astfel, s-a ajuns în octombrie 2023 față de octombrie 2022, la o creștere anuală de 17%, în termeni nominali și 8,4% în termeni reali.
❗Aceste majorări au determinat, atât protejarea, cât și creșterea efectivă a puterii de cumpărare❗

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.