PSD Roman

September 20, 2020

Deputat Laurențiu Dan Leoreanu: Am căutat soluții pentru eliminarea pensiilor speciale

Situația ”pensiilor speciale” este una delicată, iar alături de colegii mei din PNL am căutat soluții pentru eliminarea acestora, inclusiv prin inițiativa legislativă care a fost mai apoi declarată neconstituțională de C.C.R:-ul controlat de PSD. Am înțeles atunci că în condițiile politice și administrative actuale trebuie să găsim o altă cale de a echilibra situația pensiilor speciale.

Soluția găsită, în cele din urmă, menită a nu mai putea fi contestată de CCR, se referă la impozitarea cu 85% a pensiilor mari, ce depășesc 7000 de lei, supra-impozitare care va diminua semnificativ costurile bugetare cu acele pensii ”nesimțite” despre care vorbim de ani de zile.

Vreau să subliniez consensul politic pe această formulă de rezolvare și nu pot decât să mă bucur că după aproximativ 8 ani de control politic al PSD (guvernamental, parlamentar), la inițiativa PNL s-a găsit totuși o soluție de rezolvare a acestor pensii.
…………………………….

O altă inițiativă legislativă votată astăzi, alături de colegii mei, Camera Deputaților fiind for decizional, face referire la măsuri mai drastice asupra posibilității de eliberare înainte de termen a unor condamnați, dar și la faptul că NU mai pot fi eliberat condiționat cei care au comis următoarele infracțiuni: omor, omor calificat, viol, agresiunea sexuală, act sexual cu un minor, corupția sexuală, tâlhăria calificată, tâlhăria urmată de decesul victimei, dar și exploatarea cerșetoriei, folosirea unui minor în scop de cerșetorie sau folosirea serviciilor unei persoane exploatate. Trebuie să ne amintim că tot la propunerea Partidului Național Liberal a fost eliminat și recursul compensatoriu care a dus la eliberarea a peste douăzeci de mii de infractori, pentru că siguranța cetățenilor trebuie să fie o prioritate.

Vom continua să căutăm soluții pentru a impune promisiunile făcute celor care ne-au investit cu încredere, indiferent de piedicile ce ni se pun, pentru că românii merită, iar noi vrem să dovedim că putem! Iată, Partidul Național Liberal își onorează promisiunile!

Laurențiu Leoreanu

Deputat, PNL

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.