Dental Alliance
September 27, 2023

Deputat Laurențiu Leoreanu: Am fost și voi fi mereu atent la nevoile fermierilor din zona Neamț, iar pentru noi, liberalii, toate domeniile de impact asupra cetățenilor României – reprezintă o prioritate

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Am fost și voi fi mereu atent la nevoile fermierilor din zona Neamț, iar pentru noi, liberalii, toate domeniile de impact asupra cetățenilor României – reprezintă o prioritate, mai ales dacă vorbim de perspectivele pe termen mediu, cu impact major asupra siguranței alimentare.
Vreau să vă anunț că în ședința de Guvern, din 21 septemrie, sub coordonarea premierului Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, au fost aprobate plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat, în sectorul zootehnic, precum și cuantumul acestora, pentru anul 2022.
Vorbim, în acest caz, de 185.483.810 euro, care se acordă crescătorilor de animale, astfel:
✔ 1.680.000 euro, pentru specia bovine, categoria bivolițe de lapte;
✔ 13.125.000 euro, pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne;
✔ 71.300.000 euro, pentru speciile ovine/caprine;
✔ 99.324.810 euro, pentru specia bovine, categoria vaci de lapte;
✔ 54.000 euro, pentru specia viermi de mătase
Schemele de sprijin vor fi finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), iar plățile urmează să fie acordate, începând cu 16 octombrie, de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (plata în avans în cadrul schemelor de plăți directe), iar de pe 2 decembrie se vor efectua plățile corespunzătoare diferenței dintre plafonul alocat și sumele acordate în luna octombrie.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap