Dental Alliance
October 2, 2023

Deputat Laurențiu Leoreanu: Am fost și voi fi mereu un susținător al tuturor formelor de sprijin pentru elevii din România

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Am fost și voi fi mereu un susținător al tuturor formelor de sprijin pentru elevii din România, pentru a avea acces la educație de calitate, în fondul pregătirii școlare stând întreg viitorul nostru ca națiune.
Salut propunerea venită în urma consultărilor publice pe legile educației, la care au participat reprezentanți ai asociațiilor elevilor, asociațiilor de părinți, dar și ai autorităților locale, prin care sumele acordate pentru transportul elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu să crească substanțial, mai exact de 4 ori.
Astfel, se asigură o sumă forfetară lunară de 60 de lei, pentru distanţa de până la 3 km, iar pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de bază se suplimentează cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru.Ar putea fi o imagine cu 4 persoane
Dacă totuși costul transportului este mai mare decât suma forfetară, aceasta poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport prezentate de către elevii care solicită suplimentarea sumei forfetare. În situația în care suma forfetară majorată cu 100% tot nu acoperă cheltuielile lunare de transport, diferența poate fi decontată din bugetele consiliilor județene.
Important este că această alocație forfetară nu va fi luată în considerare la calculul venitului mediu net lunar pe membru de familie, necesar pentru obținerea bursei de studiu sau bursei de ajutor social.
De asemenea, o altă prevedere face referire la elevii care sunt cazaţi la internat sau în gazdă în localitatea unde studiază, acestora li se asigură decontarea cheltuielilor de transport între localitatea în care studiază și localitatea de domiciliu, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi, pentru 4 călătorii dus-întors/lună, dar și pentru contravaloarea unei călătorii dus-întors efectuate pentru fiecare sărbătoare legală, pe baza documentelor de transport.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap