Dental Alliance
November 29, 2023

Deputat Laurențiu Leoreanu: Am inițiat, alături de câțiva colegi din PNL, un proiect de lege prin care prosumatorul să beneficieze de compensarea la energie la toate punctele de consum pe care le deține

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

În condițiile date, de dezechilibru pe piața de energie, cred că este de datoria noastră să oferim cât mai multe puncte de sprijin pentru cei care doresc să investească în instalații fotovoltaice, devenind prosumatori, perfecționând permanend spațiul legislativ care reglementează acest domeniu.
Astfel, am inițiat, alături de câțiva colegi din PNL, un proiect de lege prin care prosumatorul să beneficieze de compensarea la energie la toate punctele de consum pe care le deține, nu doar la punctul în care sunt montate instalațiile de producție a energiei electrice.
Adica, de exemplu, dacă o persoană are instalate panouri fotovoltaice la o casă pe care o deține, să zicem în mediul rural, dar în același timp deține și un apartament într-un oraș, energia consumată în apartament va putea fi supusă compensării din producția obținută la casă.
Mi se pare o măsură pe cît de corectă pentru prosumator, pe atât de firească, iar pe această cale fac apel către colegii parlamentari să se implice activ pentru dezbaterea cât mai rapidă a acestui proiect care va încuraja dezvoltarea rețelei de panouri fotovoltaice și va aduce echilibru pe piața de energie.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap