Dental Alliance
April 19, 2024

Deputat Laurențiu Leoreanu: Astăzi am avut o întrevedere cu o delegație din Republica Coreea, condusă de domnul KANG Hwan Seug, viceministrul Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare (DAPA)

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Ca o continuare a celor discutate cu E.S. domnul RIM Kap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, în data de 20 iunie a.c., astăzi am avut o întrevedere cu o delegație din Republica Coreea, condusă de domnul KANG Hwan Seug, viceministrul Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare (DAPA) și din care au mai făcut parte E.S. domnul RIM Kap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, domnul SHIM Eoon-Gyo, consilier al Ambasadei Republicii Coreea, domnul MA Sungmin, Director al Departamentului Europa-Asia din cadrul DAPA și doamna KIM Haenara, Manager în cadrul DAPA.
Nefiind o extensie a diplomaţiei clasice, diplomaţia parlamentară are rolul de a defini cadrul politic care oferă parlamentarilor posibilitatea de a se prezenta în rolul de diplomat şi a facilita intervenţia forurilor legislative în formularea unei politici externe coerente.
Am salutat trendul pozitiv și dinamica la nivel înalt din ultima perioadă, cu trei vizite la nivel de prim-ministru în mai puțin de un an, a dialogului politic dintre România și Republica Coreea. Consider că este necesar să acționăm concertat, și în continuare, pentru reificarea obiectivelor cuprinse în Parteneriatul Strategic dintre cele două state, primul parteneriat pe care România l-a stabilit cu o țară asiatică.
Așa cum am discutat și cu domnul Ambasador la întrevederea precedentă, dezvoltarea industriei de apărare este una dintre prioritățile noastre. Astfel, sunt încurajate acțiunile pentru identificarea unor oportunități noi de colaborare a operatorilor economici din România cu omologi din Republica Coreea, concomitent cu dezvoltarea celor existente, în toate domeniile esențiale de funcționare a industriei de apărare.
Am apreciat dorința părții sud-coreene de a colabora, cu celeritate, cu partea română în domeniul apărării, menționând faptul că Republica Coreea, în calitate de actor politic internațional dinamic, participă în cadrul Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei (Grupul Ramstein).
Un subiect distinct al discuției l-a constituit schimbul de opinii pe teme regionale, cu scopul de a optimiza deciziile de politică externă ale țărilor noastre cu impact pe zonele din ambele proximități, dublate de acordarea sprijinului reciproc în cadrul organizațiilor internaționale din care facem parte.
A fost un dialog politic constructiv și consistent despre care nutresc convingerea că va accelera colaborarea noastră în domenii de interes reciproc avantajoase.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.