Dental Alliance

July 23, 2024

Deputat Laurențiu Leoreanu: Felicit autoritățile locale și pe domnul primar Leonard Achiriloaei, pentru toate demersurile făcute pentru remedierea problemelor în alimentarea cu apă a municipiului Roman

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Mereu am urmărit și voi urmări cu mare atenție și în continuare toate problemele municipiului Roman, oferindu-mi sprijinul de fiecare dată când este necesar, atât în găsirea de soluții, cât și pentru deblocarea administrativă, în limitele pe care mi le permite demnitatea pe care o ocup în prezent.
Felicit autoritățile locale și pe domnul primar Leonard Achiriloaei, pentru toate demersurile făcute pentru remedierea problemelor în alimentarea cu apă a municipiului Roman, mai ales când vorbim de atragerea de fonduri nerambursabile pentru acest sector. Este un efort financiar imens și de durată, care ar fi simplificat, dacă am avea o implicare similară și din partea companiei județene responsabilă cu administrarea rețelei. Vom vedea ce se întâmplă sub noul management județean al Apa Serv, dacă va continua dezinteresul față de romașcani sau vor exista investiții în întreținerea și reparațiile necesare de atât de mult timp.
Astăzi, vorbim despre semnarea contractului de execuție pentru reabilitarea rezervorului de 5000 de metri cubi, din zona gării, ceea ce înseamnă că lucrările vor începe în cel mai scurt timp. Este un proiect important asumat de Primăria municipiului Roman și pentru care au fost atrase fonduri prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, sume importante, de peste 3 milioane de lei, care vor duce la reabilitarea rezervorului și a instalațiilor hidraulice aferente, astfel încât municipiul Roman să beneficieze de o rezervă de apă sigură, permanentă, securizată și funcțională. Alături de programul de sectorizare și debitmetrie, acest punct de intervenție a fost asumat la solicitarea specialiștilor în domeniu, fiind în aria legală în care municipalitatea poate investi, din punct de vedere al infrastructurii de apă, conducând la eficientizarea și modernizarea rețelei locale.
În încheiere, cu riscul de a mă repeta, solicit din nou companiei județene Apa Serv să își asume cu responsabilitate investițiile necesare pe raza municipiului Roman, aplicarea notelor contractuale și a datoriei pe care o au față de romașcanii care s-au dovedit buni platnici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.