January 16, 2022

Deputat Laurențiu Leoreanu: Guvernul PNL, condus de domnul prim-ministru Florin Cîțu, a adoptat o serie de măsuri de compensare a facturilor pentru curent electric și gaze

Guvernul PNL, condus de domnul prim-ministru Florin Cîțu, a adoptat o serie de măsuri de compensare a facturilor pentru curent electric și gaze, pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, venind în sprijinul a milioane de familii, într-o perioadă grea, marcată de o creștere a prețurilor pe piața de energie la nivel mondial.
Foarte important este faptul că beneficiarii nu vor trebui să facă niciun demers, iar reducerea va fi aplicată direct în facturi!
În privința energiei electrice, vor fi aplicate compensări pentru un consum mediu, între 30 și 200 kw/lună, la un preț unitar de referință de 0,68 lei. Orice cost peste această sumă de 68 de bani/kw va fi redus automat din factură!
În cazul facturilor de gaz, pentru cetățenii care au un consum cuprins între 100 și 1200 metri cubi pe an, se va aplica o reducere de 25% din valoare
Totodată, să nu uităm că de la data de 1 noiembrie intră în vigoare și Legea consumatorului vulnerabil, cu măsuri speciale de sprijin a familiilor cu venituri sub 1386 per membru sau a persoanelor singure cu venituri sub 2053 de lei!

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.