January 16, 2022

Deputat Laurențiu Leoreanu: Implicare pragmatică în interesul tuturor românilor, eficientă și care ascultă toate vocile din societate!

Acesta a fost mereu crezul meu și de aceea, împreună cu mai mulți colegi din PNL sunt inițiator al unui proiect de lege care își propune să rezolve o problemă delicată a transportatorilor români.
Este vorba despre amnistierea sumelor impuse la diurnele transportatorilor și muncitorilor detașați în străinătate. Sunt încrezător că toți colegii noștri din Parlament vor înțelege că proiectul trebuie dezbătut în regim de urgență și adoptat cu rapiditate.
Mai exact, propunem amnistie pentru toate obligațiile calculate de fisc ca urmare a reîncadrării sumelor primite de către angajaţi ai angajatorilor români care și-au desfășurat activitate pe teritoriul altei țări, aferente perioadelor fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 și data intrării în vigoare a legii. Fiscul nu va mai reîncadra nicio altă sumă de natura diurnelor și indemnizațiilor şi nu va emite o decizie de impunere în legătură cu o astfel de reîncadrare pentru perioada fiscală menționată.
Este important de precizat că, pe lângă eliminarea unei inechități, proiectul de lege își propune să preîntâmpine mutarea unor firme românești de transport internațional în alte state.
Trebuie să fim alături de sectoarele de activitate care s-au confruntat cu problemele generate de situația pandemică , iar clarificarea acestei situații a impozitării transportatorilor rutieri i-ar ajuta pe toți lucrătorii din acest domeniu de activitate.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.