Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Deputat Laurențiu Leoreanu: În cursul zilei de astăzi, am avut plăcerea să-l primesc pe E.S. domnul Alfredo Durante Mangioni, Ambasadorul Italiei la Bucureşti

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

În cursul zilei de astăzi, am avut plăcerea să-l primesc pe E.S. domnul Alfredo Durante Mangioni, Ambasadorul Italiei la Bucureşti, în cadrul întâlnirilor pe linia diplomaţiei parlamentare.
Nefiind o extensie a diplomaţiei clasice, diplomaţia parlamentară are rolul de a defini cadrul politic care oferă parlamentarilor posibilitatea de a prezenta în rolul de diplomat şi a facilita intervenţia forurilor legislative în formularea unei politici externe coerente, prilej cu care doresc să transmit faptul că voi lucra pentru dezvoltarea acesteia.
În cadrul întrevederii am abordat subiecte care au vizat cooperarea parlamentară, economică şi sectorială, situaţia comunităţii româneşti din Italia şi viceversa, dar şi aspecte ale spectrului securitar.
Italia rămâne acelaşi partener strategic și un prieten apropiat al României. De-a lungul anilor, cele două țări au reușit să construiască o relație bazată pe prietenie strânsă și încredere reciprocă, iar cu această ocazie am mulţumit Italiei pentru sprijinul constant pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi accelerarea procesului de accedere în OCDE.
Cooperarea bilaterală excelentă este subsumată Parteneriatului Strategic Consolidat, semnat acum 15 ani, bazându-se pe relațiile bilaterale comerciale dinamice și pe colaborarea sectorială excelentă din diverse domenii.De asemenea, comunitățile noastre acționează ca un liant puternic între cele două țări, oferind relației bilaterale un caracter unic.
Nu în ultimul rând, am reiterat faptul că România și Italia împărtășesc preocupări comune față de asertivitatea Federaţiei Ruse în regiunea extinsă a Mării Negre. Războiul din Ucraina riscă să schimbe aranjamentele de securitate post Război Rece bazate pe principiile dreptului internațional. Confruntările riscă să destabilizeze statele din această zonă, în special Republica Moldova.
Am încheiat dialogul cu E.S. domnul Ambasador Alfredo Durante, concluzionând că relaţiile parlamentare bilaterale româno-italiene cunosc o evoluţie dinamică, în cadrul acestora înregistrându-se numeroase contacte şi schimburi de vizite, atât la nivelul conducerii celor două foruri legislative, cât şi la nivelul comisiilor permanente de specialitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.