Dental Alliance

June 21, 2024

Deputat Laurențiu Leoreanu: Încă nu sunt primar, dar rezolv din problemele Romanului, pentru că așa mi-au ordonat romașcanii mei!

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Deși sunt plecat la București, pentru două zile, fiind absolut necesară prezența mea în Camera Deputaților, dincolo de activitățile parlamentare specifice, de comisie, de plen, de vot final, sunt mereu cu Romanul în suflet și în gând.
Rebilitarea unei alte clădiri importante din municipiul Roman, „Casa Celibidache”, un proiect la care țin foarte mult și care mi-a fost mereu prioritar, se tot lovește de piedici birocratice, de probleme tehnice sau nefericite situații neprevăzute. Este un proiect amplu și extrem de dificil, dar am căutat mereu soluții, așa cum v-am obișnuit, pentru a putea reda circuitului această clădire, iar trecerea către Compania Națională de Investiții a fost un pas important.
Sigur, aflată în administrarea Consiliului Județean, clădirea poate că nu a primit mereu atenția cuvenită. Totodată, din păcate, permanent, apar noi provocări în realizarea acestui deziderat al romașcanilor, dar nu ne lăsăm.
Fostul expert, asociat proiectului, domnul Conf. Dr. Ing. Szalontay Coloman Andrei, din păcate, a decedat, procedura fiind necesar să fie reluată. M-am implicat personal, cu toată energia și pe toate palierele disponibile, iar acum vă pot informa că avem noi specialiști, domnii Ioan Rotarescu (expert M.C.C.) și Bogdan Niculi (colaborator). Zilele acestea au fost realizate noi măsurători și analize, concentrate într-un proiect care urmează să fie supuse avizării Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice Suceava. Dacă se va primi avizul pozitiv, documentația va ajunge la Consiliul Județean Neamț și Compania Națională de Investiții, iar într-un termen care mi-a fost estimat la aproximativ 2 luni, lucrările vor putea fi reluate în ritm susținut.
Am promis că voi urmări acest proiect cu atenție, că mă voi implica prin toate mijloacele disponibile și vă voi ține la curent cu toate noutățile care apar, iar acum mă bucur că am găsit soluția de deblocare și sper că nu vor mai apărea piedici importante. Nu este simplu să abordezi un proiect de asemenea amploare și complexitate, dar nu am fugit niciodată de greutăți și mi-am asumat ferm că acest monument va fi redat Romanului în toată splendoarea lui.
Încă nu sunt primar, dar rezolv din problemele Romanului, pentru că așa mi-au ordonat romașcanii mei!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.