Dental Alliance
October 2, 2023

Deputat Laurențiu Leoreanu: PNL nu dezertează atunci când este greu, rămâne la guvernare si apără interesele românilor

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Este adevărat că suntem într-o situație economică dificilă, așa cum se întâmplă în întreaga lume, dar PNL nu dezertează atunci când este greu, rămâne la guvernare si apără interesele românilor, luptă pentru ideile și principiile sale și continuă să apere mediul de afaceri, întreprinzătorii, toți cei care sunt corecți și muncesc cinstit în România.
PNL a prezentat în coaliție o serie de principii venite în susținerea mediului de afaceri și a oamenilor de bună-credință, la care nu renunță.
Propunerile noastre ferme sunt:
° Vom apăra fără echivoc păstrarea cotei unice de impozitare și nu vom accepta varianta impozitării progresive.
• Susținem întreprinzătorii, mediul de afaceri, investițiile și prin menținerea cotei actuale de 8% a impozitului pe dividende, excluzând varianta creșterii acestuia la 10%.
• Ne opunem creșterii TVA la 21 la sută și susținem păstrarea acestuia în varianta standard de 19%. • Susținem menținerea TVA-ului la 9% pentru alimente, medicaminte și servicii HoReCa.
• Susținem menținerea cotei de TVA de 5% pentru cărți, manuale, ziare, lemne de foc pentru populație, spitale, școli.
• Susținem păstrarea pragului de 500.000 euro pentru micro-întreprinderi și nu reducerea acestuia la 250.000 euro.
• Susținem plata impozitului corect și real de către marile companii din România.
• Susținem profesiile liberale și PFA-urile prin plafonarea CASS la aceste tipuri de activitati, ca în prezent.
• Susținem introducerea unui pachet de facilități fiscale pentru investițiile de peste 50 de milioane de euro în România.
• Colectarea veniturilor să devină o problemă de siguranță națională, pentru că în continuare avem o colectare slabă. Nu creșterea taxelor e o soluție, ci colectarea judicioasă a celor existente.
• Susținem continuarea reformelor, reducerea cheltuielilor statului, implementarea PNRR-ului și continuarea marilor investitii naționale și regionale (construirea de autostrăzi, spitale regionale, modernizare infrastructură în sănătate și educație ), dar și a Programului Național de Investiții Anghel Saligny, ce asigură investiții și dezvoltare la nivel local (reabilitare drumuri, rețele de apă și canal, înființare și/sau extinderi de rețele de gaz).
Evident că vom susține măsurile corecte de creștere a veniturilor la bugetul țării și de diminuare a cheltuielilor bugetare, dar apărând cu tărie valorile în care credem și ce avem deja ca bun caștigat și functional. Hai, că putem!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap