Dental Alliance
February 21, 2024

Deputat Laurențiu Leoreanu: România face pași fermi spre digitalizare și optimizarea soluțiilor de interacționare cu cetățenii!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

La începutul acestui an a fost lansată varianta pentru telefoane mobile a platformei ghiseul.ro, astfel încât accesul la peste 400 de tipuri de plăți este facilitat pentru utilizatori, iar această implementare se bucură de un imens succes.
O altă veste importantă este lansarea de la 1 februarie a platformei Cloud Guvernamental, o investiție majoră la nivel executiv, platformă care va reuni – în formulă securizată și consolidată – aplicațiile și sistemele informatice ale administrației centrale, asigurând un acces simplificat, eficient și transparent la serviciile publice, concomitent cu reducerea costurilor aferente acestor servicii.
Obiectivul este ca – în maxim 4 ani – cel puțin 30 de instituții ale statului să migreze către această platformă, astfel încât cetățenii să nu mai fie puși pe drumuri, pendulând între diferite ghișee.
Punctual, doresc să vă informez că de acum – CAZIERUL JUDICIAR poate fi obținut ONLINE de cetățenii care nu au trecute mențiuni în acesta (nu au condamnări pentru fapte penale). Acesta poate fi obținut din fața calculatorului, prin platformele: https://www.ghiseul.ro/ și https://hub.mai.gov.ro/ !
Cetățenii care nu sunt înregistrați în platforma ghiseul.ro sau nu dețin un card bancar emis în România pot obține cazierul judiciar accesând platforma hub.mai.gov.ro și complând formularul aferent, iar pentru a li se stabili în clar identitatea se vor prezenta fizic, DOAR O SINGURĂ DATĂ, la secția de poliție.
Digitalizarea și transferul în spațiul online a tuturor interacțiunilor dintre instituțiile statului și cetățeni, într-o lume dinamică, în care timpul este esențial, sunt obiective asumate nu doar ca proiect, ci și cu alocări financiare concrete de către guvern.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.