Dental Alliance
December 4, 2023

Deputat Laurențiu Leoreanu: S-a decis ca statutul de utilitate publică să fie acordat și punctelor de lucru ale cabinetelor de medicină de familie.

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

De multe ori, contactul și apropierea de un medic de familie pot ajuta enorm un pacient în decizia de a solicita investigații suplimentare, de specialitate, într-o anumită problemă de sănătate pe care o întâmpină și pot face diferența între viață și moarte. Oriunde, dar mai ales în mediul rural și în localitățile mici, medicul de familie este esențial pentru sănătatea noastră.
Scăderea constantă a cabinetelor de medicină de familie și creșterea numărului de pacienți arondați unui medic de familie sunt două dintre principalele probleme cu care se confruntă medicina de familie din țara noastră.
De aceea, am fost bucuros când – urmare a unei inițiative legislative pe care am depus-o împreună cu mai mulți colegi liberali și pe care am adoptat-o în Camera Deputaților – s-a decis ca statutul de utilitate publică să fie acordat și punctelor de lucru ale cabinetelor de medicină de familie.
Ce înseamnă acest lucru?
Înseamnă că, din acest moment, autoritățile administrației publice locale pot decide darea în folosință gratuită a spațiilor aflate în proprietatea publică, domeniul public, deși există astfel de proiecte asumate de administrația publică locală pentru a facilita accesul cetățenilor la asistența medicală primară.
Cu aceasta inițiativă, reușim în acest fel să îi susținem pe medicii de familie și venim nu doar în întâmpinarea unei nevoi acute pe care ne-au sesizat-o nouă, parlamentarilor, la fiecare întâlnire, dar îi ajutăm și pe pacienții care calcă în primul rând pragul medicului de familie.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap