June 16, 2021

Deputat Laurențiu Leoreanu: Urmăresc stadiul Autostrăzii Unirii, nu doar pentru că este esențial pentru cetățenii din județul Neamț, dar și pentru că am fost inițiator al proiectului de lege

Urmăresc stadiul Autostrăzii Unirii – cel mai important proiect de infrastructură din zona Moldovei – nu doar pentru că este esențial pentru cetățenii din județul Neamț, dar și pentru că am fost inițiator al proiectului de lege pentru construirea acestei autostrăzi și consider că am o datorie morală pentru îndeplinirea acestui obiectiv.
Potrivit datelor pe care le avem, porțiunea de la Tg. Mureș la Târgu Neamț se află în etapa de revizuire a Studiului de Fezabilitate, în timp ce pe zona montană, urmare a discuției dintre reprezentanții Ministerului Transporturilor și firma care execută lucrările, s-a ajuns la un calendar pentru respectarea graficelor și a calendarului asumat.
În ce stadiu suntem acum?
◆Revizuirea studiului de fezabilitate pe porțiunea de la Tg. Mureș la Târgu Neamț – un sector de 200 km, dintre care 100 km montan – a ajuns la o finalizare de 50%. Valoarea proiectului este de 17,58 milioane lei, fără TVA.
◆În 2021, ministerul Transporturilor a anunțat că vrea să scoată la licitație pentru execuție loturile din A8 care au documentația aproape gata, adică Tg. Mureș – Miercurea Nirajului și Tg. Neamț – Moțca.
◆În privința proiectării sectorului Târgu Mureș – Târgu Neamț, se analizează săptămânal stadiul evoluției serviciilor de proiectare pe acest proiect. Proiectantului spaniol, INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SA, i-a fost solicitată o alocare de forță de muncă suplimentară pentru finalizarea studiilor geo în zona montană, astfel încât să se recupereze timpul pierdut.
◆Sectorul Tg Neamț – Iași – Ungheni se află în procedură de achiziție publică, urmând ca, dacă nu există contestații, la începutul lunii martie să se poată semna contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic.
Vă promit, dragi nemțeni, că sunt cu ochii pe Autostrada Unirii, voi monitoriza și voi interveni pentru realizarea cât mai rapidă a proiectului și vă voi ține la curent cu toată evoluția demersurilor mele.
Laurentiu Leoreanu

Deputat , PNL

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.