June 16, 2021

Deputat Laurențiu Leoreanu: Este momentul să nu mai privim doar spre azi, ci și în perspectivă, cu viziune și responsabilitate.

Situația infrastructurii școlare, știm bine, este precară, dincolo de eforturile autorităților locale, nu toate unitățile administrativ teritoriale având capacitatea de a investi pe măsura necesităților.
Aproximativ 23% dintre școlile din România sunt complet nereabilitate, ba chiar 16% nu au nici apă curentă, 43% nu sunt conectate la o rețea de canalizare, iar 63% dintre clădiri nu sunt racordate la rețeaua de gaze naturale.
Guvernările de stânga, deși preocupate electoral – parțial – de resursa umană, au neglijat total infrastructura, în special în mediul rural, ajungîndu-se la decalaje enorme.
Prin eforturile Partidului Național Liberal și buna reprezentare la nivel european, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), despre care am mai vorbit și sigur vom mai vorbi, peste 1,82 miliarde de euro vor fi investite într-un plan ambițios de restructurare a infrastructurii școalre. Ne dorim o resetare de paradigmă și creșterea substanțială a investițiilor în educația copiilor noștri.
În special în mediul rural, dar nu numai, lipsa resurselor, a accesului la condiții minime decente, nu doar că nu oferă scena de dezvoltare optimizată pentru elevi, dar școlile din această categorie sunt evitate, din motivele amintite, chiar și de personalul didactic de calitate. Noi, cei din Partidul Național Liberal dorim ca toți copii să aibă condiții de atingere a potențialului maxim, pentru că motorul de mâine al României se găsește în capacitățile lor și dezvoltarea acestora. Pentru asta e nevoie să investim în infrastructura școlară!
Laurentiu Leoreanu

Deputat, PNL

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.