Dental Alliance

July 23, 2024

Deputat Mara Calista: Astăzi a fost lansat, la Palatul Parlamentului, studiul “Grija pentru democrație: Interesele politice ale femeilor 2024”

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Astăzi a fost lansat, la Palatul Parlamentului, studiul “Grija pentru democrație: Interesele politice ale femeilor 2024”. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, Ambasadei Germaniei, Ambasadei Suediei, precum și a Comisiei Europene.
Mulțumesc echipei FILIA, reprezentată de Andreea Rusu, pentru lansarea studiului, E.S. Ramona Chiriac, E.S. Kathleen Kavalec, E.S. Therese Hyden, precum și E.S. Dr. Peer Gebauer pentru implicarea constantă și pentru susținerea oferită drepturilor și reprezentării femeilor din România.
Cele mai importante cifre relevă faptul că 78% dintre femeile din România cred că numărul femeilor implicate în politică este prea mic. De asemenea, peste 34% din femeile respondente spun că nu au decis cu ce partid votează la următoarele alegeri.
Una din concluziile acestei dezbateri este ca avem nevoie de mai multe femei în politică pentru a avea politici publice creionate de femei pentru femei. Politici publice care să vină în sprijinul creșterii natalității, alături de programe de screening pentru femei și copii, dublate de construcția de creșe și grădinițe și promovarea parteneriatului real în familie sunt doar câteva dintre subiectele pe care Partidul Național Liberal trebuie să le includă în programul de Guvernare și pe care să le prezinte cu seriozitate acestei părți a electoratului care se simte nereprezentată.
În cadrul acestui eveniment, liderii partidelor parlamentare au susținut public și asumat că este nevoie de mai multe femei în spațiul politic din România. Este și momentul ca acest lucru să se vadă în oferta electorală, pentru că reprezentarea femeilor pe mai multe locuri eligibile la următoarele alegeri, poate fi decisă și suținută de către fiecare partid în parte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.