Dental Alliance

July 24, 2024

Deputat Mara Calista: Servicii medicale decontate de către CNAS pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist!

0
YRY Residence

Go Padel Roman

‼️Începând cu data de 1 octombrie copiii și adulții diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia de servicii de psihoterapie și/sau consiliere psihologică clinică și/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie, respectiv intervenții psihologice validate științific în tulburări din spectru autist!

‼️Pentru fiecare ședință de psihoterapie/de consiliere psihologică clinică/de consiliere sau intervenție de psihopedagogie specială-logopedie, CNAS va deconta 135 lei.

De această măsuri vor beneficia circa 13.471 copii și 2.660 adulți diagnosticați de medicul psihiatru/psihiatru pediatru cu tulburări din spectrul autist.

Cu suportul colegilor din Parlament și din Guvern am creat cadrul legal pentru asigurarea accesului imediat și nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate cu tulburări de spectrul autist și pentru decontarea intervențiilor terapeutice. Iar cu data de 1 octombrie se va întâmpla. Totodată, în februarie 2022 a fost inclusă în COR ocupația de analist comportamental.

Cu voință și colaborare se dovedește că se POATE!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.