January 16, 2022

Deputat Mugur Cozmanciuc: Ajutor financiar de la Guvern pentru plata facturilor la energie! A fost adoptată ordonanța de guvern cu privire la compensarea preţului la energie electrică şi gaze naturale

Este vorba de o compensare pentru 5,2 milioane de gospodării la energie electrică, aproximativ 13 milioane de români, ce înseamnă peste 65% din populaţia României şi 2,2 milioane de gospodării conectate la reţeaua de gaze dintr-un total de 3,6 milioane, aproximativ peste 65% din totalul populaţiei conectate la reţeaua de gaze.
”Mecanismul va fi unul foarte simplu, va fi un mecanism prin care oamenii nu trebuie să facă absolut nimic, doar trebuie să urmărească să se încadreze în tranşele de consum.
Pentru energia electrică vorbim de un consum mediu lunar între 30 de kW şi 200 de kW lunar.
Practic, în perioada de 5 luni vorbim de un consum între 150 de kW pe perioada de 5 luni şi 1.000 de kW pe o perioadă de cinci luni maxim.
Vorbim de o abatere atât lunară, cât şi pe perioada de iarnă de 10%, deci dacă cumva cineva consumă mai mult de 200 de kW, consumă 210-220 de kW, se va încadra, nu suntem absurzi, înţelegem că totul este estimat şi atunci avem o abatere de 10% atât la perioada lunară, cât şi la perioada celor cinci luni de zile.
Vorbim de o compensare de 21 de bani pe kW, practic 210 lei pe MW, care reprezintă media aritmetică a tarifelor reglementate de transport şi de distribuţie şi de sistem a energiei electrice pe toate cele 8 regiuni ale României”, a explicat Virgil Popescu ministrul Energiei.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.