Dental Alliance

July 23, 2024

Deputat Mugur Cozmanciuc: Am susținut și voi susține în continuare dezvoltarea acestui proiect de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei, pentru județul Neamț!

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Autostrada Unirii devine realitate, un proiect care primește o nouă finanțare! A fost semnat primul contract pentru construcția secțiunii 3, din județul Neamț, Leghin – Târgu Neamț, care va fi finanțat prin PNRR! Segmentul are o lungime de 29,9 km, o valoare contractuală de 1,56 miliarde de lei (făra TVA) și trebuie finalizat în anul 2026, de cei de la Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade. Durata contractului este de 30 de luni, dintre care 6 luni proiectare și 24 de luni execuție.
Am susținut și voi susține în continuare dezvoltarea acestui proiect de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei, pentru județul Neamț!
Vorbim despre un proiect care a fost lansat prima dată, în anul 2004, de colegii de la PNL Iași. Încă din anul 2004 și pe parcurs am susținut și militat pentru realizarea acestui proiect important. Și după aproape 20 de ani, în ciuda piedicilor, am fost mai mulți care nu am renunțat, iar rezultatele încep să se vadă.
De aceea mi se pare onest, într-un exercițiu de reflecție obiectivă, ca unul dintre cei care am susținut acest proiect încă din 2004, să fac o scurtă trecere în revistă a celor care prin acțiunile și susținerea lor au promovat #AutostradaUnirii! Factorii de decizie care au susținut #AutostradaUnirii sunt următorii:
 Președintele României Klaus Iohannis care a promulgat Legea privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș – Autostrada Unirii. Totodată, a acordat importanța cuvenită prin organizarea unei ceremonii, pentru a da semnalul că #AutostradaUnirii este o prioritate!
 Personajul ”comun” SOCIETATEA CIVILĂ din Iași și din Moldova, care prin mișcările și acțiunile pe care le-au făcut au pus presiunea necesară;
 Colegul meu Lucian Bode care în perioada mandatului de ministru al Transporturilor a înțeles cât de important este acest proiect pentru regiunea Moldovei;
 Deputatul de Neamț Iulian Bulai, care a avut și susținerea lui Cătălin Drulă, care nu a abandonat proiectul, în perioada cât a fost ministru al Transporturilor
 Ministrul Sorin Grindeanu care a susținut și susține construcția #AutostrăziiUnirii
Cred că nu ar trebui să uităm că datorită marșurilor și acțiunilor publice s-a subliniat faptul că Moldova are nevoie de #AutostradaUnirii. Și nu în ultimul rând și prin acest proiect de infrastructură rutieră se demonstrează că apartenența noastră la Uniunea Europeană este benefică, cu rezultate concrete.
Aștept cu nerăbdare ca românii să circule pe #AutostradaUnirii, care va fi nu doar un proiect de infrastructură rutieră, ci un simbol de unitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.