January 22, 2022

Deputat Mugur Cozmanciuc: Guvernul condus de PNL s-a asigurat că nu vor fi probleme cu furnizarea energiei pentru anul 2022

Guvernul condus de PNL s-a asigurat că nu vor fi probleme cu furnizarea energiei pentru anul 2022. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat cu responsabilii în domeniul energiei despre pregătirile pentru sezonul de iarnă – Furnizarea energiei electrice şi a gazelor este asigurată!
Totodată, 2022 începe cu o ieftinire a gazelor în Europa
• Preţurile gazelor naturale în Europa au continuat să scadă și la începutul lui 2022, după scăderea înregistrată la finalul anului trecut (aproximativ30 %).
• Luni, 3 ianuarie, cotatiile la gazele naturale cu livrare în luna următoare au scăzut cu 6,2% în hub-ul de profil din Amsterdam (unul dintre cele mai importante puncte de tranzacţionare a gazelor naturale din lume).
• Scăderile de prețuri vin în contextul în care, la sfârșitul lui decembrie, Statele Unite au început transporturi masive de gaz lichefiat către Uniunea Europeană.
• De altfel, exporturile de gaze naturale lichefiate au atins un nivel record luna trecută. Principalii exportatori (Qatar, SUA și Australia) și-au majorat producția în decembrie.
• Cresc astfel aşteptările că noile livrări vor ajuta la reechilibrarea pieţei, iar vremea blândă diminuează cererea pentru combustibil.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.