Dental Alliance
December 9, 2023

Deputat Oana Bulai: 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR, vor fi folosiți pentru a preveni separarea copiilor de familie!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

A fost finalizat şi va fi pus în dezbatere publică proiectul Legii prevenirii separării copilului de familie, asumat şi finanţat cu 50 de milioane de euro prin PNRR, bani care ajung pentru înfiinţarea a 150 de centre de zi.
Prin implementarea acestui proiect se previne separarea copilului din familii cu risc, se rezolvă nevoile concrete şi se stabilesc norme clare pentru intervenţia autorităţilor în astfel de cazuri.
De asemenea, este înființat Observatorul Național al Copilului, care va fi gestionat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, iar situaţia fiecărui copil în situaţie de risc va fi monitorizată în timp real.
Fiecare copil din țara noastră care are nevoie de sprijin trebuie să știe că statul este acolo să îl protejeze.
Mă bucur nespus că proiectul acesta începe să prindă contur, mai ales că una dintre prioritățile mele este tocmai aceea a protejării copiilor aflați în situații de risc.
O felicit pe Gabriela Firea pentru realizarea acestui proiect și îmi doresc ca el să devină funcțional în cel mai scurt timp.
Proiectul legii este în consultare publică. Îl puteți găsi aici: https://mfamilie.gov.ro/1/proiecte-de-acte-normative-2/

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap