Dental Alliance
March 4, 2024

Deputat Oana Bulai: Cred cu tărie că întreaga societate românească ar avea numai de câștigat dacă mai multe femei ar candida pentru funcții publice, la orice nivel

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Am semnat astăzi proiectul de lege inițiat de președintele PSD, Ion Marcel Ciolacu, împreună cu Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalitatii de Șanse, care prevede introducerea unei cote de 30% femei pe liste la alegerile locale și în consiliile de administrație ale companiilor de stat.
Cred cu tărie că întreaga societate românească ar avea numai de câștigat dacă mai multe femei ar candida pentru funcții publice, la orice nivel. Femeile sunt cel puțin la fel de pricepute ca bărbații la a administra treburile publice, dar au în realitate cu mult mai puține șanse reale de a ajunge în funcții de reprezentare.
Femeile reprezintă peste 51% din populația țării, dar cu toate acestea prezența lor în autoritățile locale, județene, în cadrul conducerii companiilor de stat, dar și la nivelul Parlamentului, rămâne foarte slabă. Impunerea unor cote de reprezentare a femeilor ar corecta acest dezechilibru și ar înnoi prima linie a politicii românești.
Prin proiectul inițiat de PSD, România va face paşi foarte importanţi pentru democraţie, pentru că va ridica la nivelul opiniei publice conştiinţa asupra egalităţii între bărbaţi şi femei care încă este un deziderat.
👉 Este timpul să gândim în ton cu vremurile pe care le trăim și să contribuim la schimbarea mentalității existente la nivelul societății românești.
👉 Este timpul ca noi, femeile, să fim unite și să milităm împreună pentru o mai bună reprezentare a noastră.
P.S. Îmi doresc ca în viitorul Parlament al României să reușim să atingem borna de 30% femei❗️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.