Dental Alliance
February 1, 2023

Deputat Oana Bulai: Dacă tăcea, filosof rămânea!

YRY Residence

Acoperisul1

Faptul că le-am spus romașcanilor că Primarul Achiriloaei și majoritatea din jurul PNL au reziliat contractul privind investiția din Zona Fabricii a stârnit multe neplăceri în tabăra liberală. Disperat să iasă basma curată în fața dirijorilor săi politici, Primarul Achirilioaei a reușit ca în doar câteva rânduri să se acuze de unul singur.
Nu știu dacă să mă simt flatată sau să îmi pun semne și mai mari de întrebare cu privire la competența celor care conduc Primăria Roman, atâta timp cât Primarul municipiului spune că aștepta suportul și sfaturile mele. Ceea ce pot să îl asigur este că, dacă eram acolo, cu siguranță nu ajungea Romanul în această situație ridicolă, în care să renunțe la o investiție.
Dar să o luăm pas cu pas prin gândirea profundă a domnului primar.
👉 Spune că suma pe care trebuia să o suporte Primăria era una imensă, dar nu spune și din cauza cui s-a ajuns la această sumă! Adică dă doar frânturi de adevăr în speranța că îi va păcăli pe romașcani. Realitatea este că s-a ajuns la o sumă imensă după ce tot ei au modificat un proiect bun, doar pentru a servi interesului lor, al liberalilor. Toate aceste costuri majorate pe care le folosesc drept scuze azi puteau să le prevadă și acum un an (când era pandemie și prețurile materialelor de construcții creșteau), dar și acum 4 luni când domnul Primar vorbea despre relocarea locuitorilor din Zona Fabricii și despre continuarea proiectului. Dar, realitatea este că au avut un proiect bun, în care singuri și-au bugetat toate sumele, singuri l-au modificat până l-au făcut praf, iar acum au renunțat la el.
👉 Am impresia că domnul Primar confundă lucrurile. Una este nealocarea de fonduri, alta este rezilierea unui contract! În luna iulie, consilierii PSD nu au fost de acord cu alocarea sumei imense despre care vorbește inclusiv domnul Achirilioaei. Consilierii locali ai PSD nu au votat nicicând pentru rezilierea contractului. Așadar, altă minciună a domnului Achirilioaei!
👉 Primarul ar trebui să fie administratorul întregii comunități, nu doar al unei părți din populație! Dar, în gândirea domnului Primar al Romanului, romașcanii se împart în buni și răi, în cei care îi susțin pe liberali și restul. Acum face diferențe între romașcanii care locuiesc în Zona Fabricii și restul. Cu ce sunt acești romașcani mai prejos? Domnule Primar, dacă vreți să îi ajutați pe oameni, dacă vreți să aibă un trai mai bun, nu trebuie să faceți discriminare! Doar ajutându-i pe cei care au nevoie, care nu au posibilități, doar așa putem să creștem ca societate. Nu prin izolare, nu prin marginalizare cum propuneți dumneavoastră! Toți romașcanii trebuie să beneficieze de șanse egale, de oportunități egale. Dacă nu înțelegeți acest lucru, atunci este grav!
👉 Victimizarea Primarului că nu mai sunt bani pentru investiții nu prea ține. De ce? Pentru că, ceea ce nu spune domnul Achirilioaei, este că Primăria are un excedent semnificativ! Ce au de gând să facă cu banii aceștia dacă nu îi alocă pentru investiții? Au alte planuri cu ei? Dar cu împrumutul de 27.290.351 lei ce aveți de gând să faceți? Întreb doar, pentru că romașcanii trebuie să știe.
Văd că domnul Primar Achirilioaei nu mai poate de grija președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Îi înțeleg invidia, pentru că, spre deosebire de peneliști, Ionel Arsene este liderul care a adus cei mai mulți bani în județ și datorită căruia s-au făcut cele mai mari investiții din ultimii 30 de ani, lucruri pe care nemțenii nu le vor uita. Datorită lui Ionel Arsene, județul Neamț a avut în 2019 cea mai mare creștere economică, bazată pe investițiile din bani guvernamentali și din fonduri europene. Lucrul acesta nu îl va reuși vreodată în Neamț PNL-ul de azi și nici următoarele generații de liberali. Știu că mulți dintre liberali se dau cocoși în public când vine vorba despre Ionel Arsene, dar, în realitate, în spatele ușilor, recunosc și ei toate lucrurile bune pe care acesta le-a făcut. Da, mă mândresc că am făcut parte din echipa lui Ionel Arsene la Consiliul Județean, pentru că am fost parte din echipa celui care a adus cele mai multe investiții în Neamț.
Poate că domnul Primar ar trebui să fie mai îngrijorat de faptul că tot mai mulți angajați din Primărie, dacă nu chiar toți, îl consideră ca fiind cel mai slab edil pe care l-a avut Romanul vreodată. Aceștia, pe lângă faptul că sunt nemulțumiți de relația pe care o au cu Primarul, mai sunt și speriați.
Pentru a-i cruța suferința domnului Achirilioaei, dar și pentru ca pe viitor să nu mai fie pus în situația ridicolă de a rezilia contracte de finanțare, îi voi cere de pe acum să ne transmită toate proiectele pe care vrea să le depună pentru a-l sprijini să găsească erorile la timp, nu după ce semnează contractul.
Atașez acestei postări proiectul hotărârii prin care încetează contractul de finanţare nr. 7084 din data de 31.08. 2021 aferent proiectului „Reabilitarea şi modernizarea clădirilor cu destinaţie socială pentru populaţia cartierului urban defavorizat “Zona Fabricii”, asta pentru ca romașcanii să poată vedea exact documentele la care am făcut referire.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap