January 22, 2022

Deputat Oana Bulai: Fără pachetul social propus de PSD situația ar fi fost una și mai grea pentru milioane de români

Anul 2022 începe cu o serie de #vești_bune pentru milioane de români. Datorită pachetului social promovat de PSD, începând cu această lună vor crește pensiile, alocațiile, dar și salariul minim.
👉 De la 1 ianuarie punctul de pensie crește cu 10%, la 1.586 lei.
👉 Pensia socială minimă garantată devine indemnizație socială pentru pensionari, iar suma va fi de 1.000 lei, în creștere cu 200 lei. 👉 Se va acorda un ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public de pensii cu venituri mai mici sau egale cu 1.600 de lei, astfel încât toți cei care se încadrează în această categorie să aibă un venit de 2.200 de lei, în luna ianuarie 2022.
🎯 Totodată, se majorează la 243 de lei alocația de stat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, dar și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, până la terminarea acestora.
👉 Pentru copiii în vârstă de până la 2 ani alocația crește la 600 de lei.
🎯 În cazul salariului minim, acesta va avea în 2022 valoarea de 2.550 lei brut, reprezentând o creştere de 10,8% comparativ cu cel din 2021.
📍Sunt majorări ale veniturilor absolut necesare și care au drept principal obiectiv sprijinirea românilor în contextul scumpirilor ce au avut loc în ultimul an, dar și pentru a trece iarna cu bine.
📍Fără #pachetul_social propus de PSD situația ar fi fost una și mai grea pentru milioane de români.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.