Suplimente Alimentare Imunyze

Deputat Oana Bulai: Măsuri active pentru stabilirea prețului la energie, pentru populația din România

Acoperisul1

Condor Resort
Evenimentele din Ucraina sunt principalul subiect de pe agenda publică. Este și firesc atunci când e vorba despre o situație dramatică, de un război în care viețile unor civili nevinovați sunt puse în pericol.
Totuși, chiar și în aceste condiții, în țară sunt luate măsuri care vin în sprijinul cetățenilor români. Conflictul din Ucraina nu a anulat și problemele cu care România se confruntă.
Astfel, cred că este important ca românii să știe că săptămâna trecută Guvernul a fost de acord cu majoritatea soluțiilor propuse de PSD pentru stoparea creșterii facturilor la energie și gaze ale populației și companiilor.
La electricitate, spre exemplu, pentru consum lunar de până-n 100 kwh se aplică un tarif social de 0,68 lei/kwh, TVA inclus; beneficiari, 4 milioane de gospodării.
👉 Pentru consum lunar între 100 și 300 de kwh se aplică un tarif de 0,8/kwh, TVA inclus; beneficiari, 4 milioane de gospodării.
👉 Pentru clienți non-casnici, IMM-uri, instituții publice, spitale, școli, grădinițe, primării, universități, ONG-uri, tariful va fi unic, de 1 leu pe kwh.
👉 Impactul bugetar pentru electricitate, până la finalul acestui an, este 9,16 miliarde lei.
În ceea privește consumul de gaze, pentru consumul casnic, de până la 1.200 metri cubi/an, tariful este de 0,31 lei/kwh.
👉 Pentru consumatorii non-casnici se aplică un tariful de 0,37 kwh. Impactul bugetar pentru gaz, până la finalul acestui an, este de 5,3 miliarde de lei
De asemenea, tot săptămâna trecută ministrul PSD al Muncii, #Marius_Budăi, a anunțat că potrivit Legii nr.225/2021, începând cu anul 2022, Indicele Social de Referinţă (ISR) se majorează în luna martie a fiecărui an cu rata medie anuală a inflației. Acest indicator stă la baza stabilirii cuantumurilor prestațiilor de șomaj și al unor măsuri active, precum și al beneficiilor de asistență socială.
Nu în ultimul rând, ministrul PSD al Agriculturii, #Adrian_Chesnoiu, a anunțat prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru obținerea ajutorului de minimis pentru legumele în spații protejate – Programul Tomata și alte legume în spații protejate, până la data de 1 aprilie 2022.
Sunt măsuri importante pe care PSD și miniștrii noștri din Guvern le-a promovat și pe care românii le vor resimți în mod pozitiv.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.