January 24, 2022

Deputat Oana Bulai: Domnitorul Moldovei trebuie să aibă o zi a lui recunoscută prin lege, pentru că UNUL este Ștefan cel Mare

#Românii îi celebrează prin lege pe Tudor Vladimirescu, Avram Iancu și alți eroi naționali, însă nu și pe #Ștefan_cel_Mare! Domnitorul Moldovei trebuie să aibă o zi a lui recunoscută prin lege, pentru că UNUL este Ștefan cel Mare pentru noi, românii.
Împreună cu colegii din #PSD_Roman am sesizat că o asemenea lege de recunoaștere a rolului marcant al Domnitorului Moldovei în istoria poporului român nu există.
De aceea, în această săptămână am depus la Parlament #proiectul_de_lege pentru declararea lui Ștefan cel Mare drept erou național și patron istoric al culturii românești.
Astfel, în ziua de #2_iulie vor putea fi organizate evenimente de comemorare și cinstire a memoriei lui Ștefan cel Mare.
Ștefan cel Mare este simbolul Moldovei și cu el ne mândrim peste tot în lume. Iubirea sa față de neam, spiritul său aprig împotriva nedreptăților arată esența noastră, a moldovenilor!
Este un demers pornit din Roman #în_numele_tuturor_moldovenilor!

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.