Dental Alliance
March 4, 2024

Deputat Oana Bulai: Ne ținem de cuvânt!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

PSD a reușit să-și convingă partenerii de guvernare ca pensiile să fie majorate cu 12,5%, de la 1 ianuarie 2023. Datorită eforturilor depuse de colegul meu Marius Constantin Budăi, pensionarii și mai multe categorii sociale vor beneficia de majorarea veniturilor de la 1 ianuarie.
Deciziile luate în cadrul coaliției de guvernare:
👉 persoanele active – salariații cu salariu minim – vor beneficia de creșterea salariului minim la 3.000 lei (din care 200 de lei scutiți de taxe)
👉 va crește salariul minim în domeniul construcțiilor la 4.000 de lei, cu scutirile de taxe existente și în prezent, pentru a continua să încurajăm acest sector să se dezvolte
👉 majorarea pensiilor se va face diferențiat, ajutându-i în special pe cei cu venituri mai mici. Astfel, începând cu 1 ianuarie:
👉 toate pensiile vor crește cu un procent de 12,5%, iar punctul de pensie va ajunge la valoarea de 1.784 de lei;
👉 va fi acordat în continuare un sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii sub 3.000 lei astfel: 1000 de lei până în 1.500 de lei, 800 de lei până în 2.000 de lei și 600 de lei până în 3.000 de lei. Această sumă va fi împărțit în două tranșe pe parcursul anului 2023.
📍Guvernul va veni cu un sprijin de 1.400 de lei împărțit în 2 tranșe semestriale pentru plata facturilor la energie pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani și care au pensii mai mici de 2.000 de lei.
📍Românii cu venituri de până la 1.700 de lei vor primi carduri pentru alimente în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului 2023.
👉 persoanele cu handicap vor primi cea de-a 13-a indemnizație.
👉 va fi actualizată cu rata inflației, începând din 2018, indemnizația pentru veteranii și văduvele de război, ceea ce înseamnă o creștere totală de aproximativ 30%.
👉 de la 1 ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflației.
📍Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat în mai multe rânduri că pentru PSD nu a fost niciodată vorba de cifre sau procente în discuția despre veniturile pensionarilor, ci despre oameni și despre ceea ce au ei nevoie acum.
📍Partidul Social Democrat a susținut că acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de echitate și să îi ajutăm pe cei care au cel mai mult nevoie de ajutor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.