Dental Alliance
March 28, 2023

Deputat Oana Bulai: Primăria Roman ratează oportunități majore de investiții!

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Am stat de vorbă zilele acestea la Parlament cu colegii mei deputați din mai multe județe ale țării și toți mi-au spus despre proiectele de investiții în rețeaua de apă și canalizare finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.
Și primesc întrebarea: la tine la Roman câți kilometri de conducte se modernizează?
Nu mică le-a fost mirarea când le-am spus că în Roman sunt finanțate doar 2 proiecte:
a) Reabilitare rezervor 5000 mc, strada Mihai Viteazu (și acest proiect realizat la presiunea consilierilor locali PSD Roman) și
b) Modernizare artera Roman Est, DJ 207A-strada Plopilor-DN2!
Un coleg de la Galați mi-a spus că la ei în județ sunt 2 comune care beneficiază de o finanțare de peste 25 milioane de lei pentru rețeaua de apă. Este vorba de comuna Oancea, care beneficiază de o alocare de 12,7 milioane lei pentru modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă, și comuna Rediu, cea care beneficiază de 15,6 milioane lei pentru rețeaua de alimentare cu apă potabilă.
În județul Iași este aceeași situație. Un deputat din județul vecin mi-a dat ca exemple comuna Tomești, care pentru proiectul extindere sistem de alimentare cu apa și canalizare are alocată suma de 26,3 milioane lei, în vreme ce comuna Șcheia va beneficia de suma de 25,3 milioane lei pentru extindere rețea de alimentare cu apa și canalizare.
Tot în Moldova, dar în județul Vaslui, comuna Găgești va beneficia de peste 13 milioane de lei pentru înființare sistem de alimentare cu apă, iar în orașul Negrești a fost alocată suma de 4,7 milioane de lei pentru reabilitare rețea apă, reabilitare canalizare, racord apă și foraj orizontal.
Deci vorbim de comune și orașe mai mici ca municipiul Roman!
M-am uitat și în Neamț pe lista de proiecte. Piatra Neamț (Primărie condusă de un liberal!!!) are alocată suma de 16,7 milioane lei pentru realizarea de rețele noi de alimentare cu apă și canalizare pe str. Petru Movila, bd. Decebal și bd. Traian.
Mai mult, comuna Cordun a reușit să semneze contractul de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” pentru o investiție în rețeaua de apă și canal. Este vorba despre un proiect prin care se va finaliza aproape 100% rețeaua din satele Cordun și Pildești.
Evident că în condițiile acestea mă întreb: de ce domnul primar Achiriloaei nu a făcut nimic pentru a obține finanțare pentru rețeaua de apă din Roman prin Programul „Anghel Saligny”?

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap