Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Deputat PNL Mara Calista: Mamele minore au nevoie de ajutorul statului. Dincolo de măsurile de prevenție, pentru a reduce acest fenomen larg răspândit în țara noastră, trebuie să le ajutăm pe mamele minore.

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Guvernul vine cu o măsură mult așteptată. A fost adoptată Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă-nou-născut defavorizate, cu tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile pentru nou-născuți.
Se vor acorda tichete sociale pe suport electronic pentru mamele care nasc și cărora le este stabilit dreptul la oricare din componentele venitului minim de incluziune, de mamele cu dizabilități, de mamele aflate temporar în situații de risc, mame care nu dețin acte de identitate și care, din acest motiv, nu pot beneficia de drepturi civile, mamele minore, mamele cetățeni sau apatrizi proveniți din zone de conflict.
Valoarea tichetului social pe suport electronic este în valoare de 2.000 de lei, se acordă într-o într-o tranșă unică pentru fiecare nou-născut, iar programul se desfășoară pe o perioadă de 4 ani, respectiv 2024-2027.
Inclusiv în Parlament am inițiat și depus propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului prin care le vom oferi mamelor minore, care au împlinit vârsta de 16 ani, dreptul să decidă cu privire la copilul lor.
Am lucrat la propunerea legislativă alături de o echipă de doamne implicate și dedicate acestui subiect de mai bine de 6 ani de la Asociația Dream Project România.
Ce prevede propunerea legislativă:
▶️”Mamele minore, care au împlinit vârsta de 16 ani, au dreptul să decidă cu privire la copilul lor, putând să semneze orice document cu caracter medical și social ce are legătură cu îngrijirea, creșterea și dezvoltarea acestuia.
În cazul mamelor minore care au împlinit vârsta de 16 ani, indemnizația pentru creștere și îngrijire copil, alocația de stat pentru copil atât a mamelor, cât și a copilului/copiilor lor, dar și orice alte drepturi legale financiare de care beneficiază copilul/copiii acestora, vor fi solicitate de către acestea și se acordă inclusiv mamelor minore.”
Legea a fost adoptată de Senat și am încredere că voi avea susținerea colegilor pentru a fi adoptată, în cel mai scurt timp, și la Camera Deputaților.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.