Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Deputat PNL Mugur Cozmanciuc: Am votat astăzi pentru adoptarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Mai puțină birocrație pentru românii care trăiesc în afara țării. Am votat astăzi pentru adoptarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

Prin această lege sunt revizuite condițiile în care poate fi eliberat pașaportul simplu temporar, în acord cu tendințele europene.

Astfel, pașaportul simplu temporar ar urma să fie emis doar în situații speciale, de excepție, care presupun o urgență în care este necesară deplasarea în străinătate sau, după caz, continuarea călătoriei ori reglementarea șederii/situației juridice a cetățenilor români aflați în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile.

De asemenea, actul normativ vizează posibilitatea ca datele biometrice și datele cetățenilor români să fie preluate o singură dată de personalul consular, la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, dar să poată fi utilizate atât pentru eliberarea pașaportului simplu electronic, cât și pentru eliberarea titlului de călătorie sau a cărții electronice de identitate, conform solicitărilor adresate de cetățenii români.

Totodată, sunt reevaluate situațiile excepționale în care cetățenii români vor putea deține, concomitent, fie un pașaport simplu electronic și un pașaport simplu temporar valabile, fie două pașapoarte simple electronice valabile, precum și obligațiile ce le revin acestora

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.