PSD Roman

September 24, 2020

Deputat Stan Viorel: Nu merită românii o explicație?

Cu 100 de ani în urmă, pe 4 Iunie 1920, la Versailles, în Grand Palais de Trianon, a fost semnat un act istoric: Tratatul care a consfințit reintregirea țării noastre în granițele ei istorice. Din partea Romaniei, si-au pus semnatura doi politicitieni proeminenti, dr. Ion Cantacuzino, ministru de Stat si fostul ministru Nicolae Titulescu.

Acela a fost momentul cand romanii, care isi cucerisera independenta si granitele cu arma in mana, au avut satisfactie istorica de a se vedea stapani ai spatiului lor vital ancestral.

Angrenati prea adesea in valtoarea vietii de zi cu zi, ni se intampla sa uitam sa ne oprim si sa reflectam la trecutul nostru zbuciumat, trecut in care nimic nu a fost obtinut fara lupta si fara jertfe.

Pentru ratiuni greu de justificat si, mai ales, greu de inteles, o parte a clasei politice actuale refuza propunerea de marcare a datei de 4 iunie ca zi de sarbatoare nationala. Liberalii tac si presedintele tace. De ce? Nu merita romanii o explicatie?

In 4 iunie 1920, strabunicii nostrii au pus Romania pe harta lumii. Viitorul depinde de noi, de intelepciunea si hotararea noastra de a nu mai permite generatii de sacrificiu.

Viorel Stan

Deputat, PSD

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.