September 26, 2020

Deputat Viorel Stan: De ziua lor toți copiii merită o atenție deosebită pentru a ști că au anumite drepturi, că sunt importanți

La mulți ani, copii!

De ziua lor toți copiii merită o atenție deosebită pentru a ști că au anumite drepturi, că sunt importanți.
În România, ziua copilului se celebra în marile orașe, prin evenimente dedicate copiilor, cele mai multe dintre ele având loc în parcurile centrale. Fiind prima zi de vară, ziua copilului se sărbătorea în primul rând prin activități în aer liber. Anul acesta se împlinesc 70 de ani de când România marchează ziua copilului, iar ei, copiii nu vor sărbători.
Majoritatea guvernelor lumii dezvoltă programe legislative și strategii sociale în care bunăstarea copiilor devine o prioritate națională. Astfel, copiii au drepturi egale, indiferent de rasă, etnie, naționalitate, situație materială la educație, asigurare socială, asistență medicală, dezvoltare fizică și spirituală armonioase.
Actualul Guvern liberal nu oferă nici dreptul la educație (tablete pentru învățământul online), nici asistență medicală (cabinete medicale și stomatologice) și nici situație materială (mărirea alocațiilor).
Erorile de strategie din combaterea covid-19 se văd bine în educație, iar o reorganizare a activităților va trebui să urmeze pandemiei, chiar o reformă a educației.

Viorel Stan

Deputat, PSD

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.