January 27, 2021

Deputat Viorel Stan: Educația viitorului și viitorul educației

5 octombrie, Ziua Mondială a Educației, este un bun prilej pentru noi toți să reflectăm la marile schimbări prin care trecem și care au zguduit deja relațiile umane ce păreau imuabil trasate.
Educația nu este un domeniu al civilizației, este civilizația însăși. Când dascălii stau în fața tinerei generații nu le transmit copiilor doar cunoștințe, ci tot setul de valori al lumii actuale.
Condițiile de mare restriște pe care pandemia le impune pe plan mondial au schimbat radical datele din arealul educației și învățământului.
Adevărul este că trebuie să ne adaptăm situației dramatice prin care trecem și noi și copiii noștri.
Relația educator-educabil este o relație biunivocă din chimia căreia se naște cunoaștere. Educatorul transmite educabilului un set de valori; educabilul, prin nevoia de cunoaștere, provoacă educatorul ptr. a găsi acele căi si mijloace necesare transformării educației în o educație eficientă.
Astăzi, de ziua mondială a educației ne arătăm respectul față de cei implicați în actul educației: educatori, educabili, părinți, Ei sunt cei trei piloni pe care se construiește întreg procesul instructiv-educativ.
Respect educatorilor ptr. munca pe care o depun dintotdeauna, zi de zi, îndeplinindu-și menirea educația – educația eficientă.
Respect educabililor ce prin activitatea lor <cer> educatorilor educație.
Respect părinților ce alături de educatori se implică activ și conștient in educația propriilor copii.
Noi toți avem o mare răspundere pe care nu o putem ignora pentru că ar însemna să ignorăm viitorul.

La mulți ani tuturor celor implicați în întreg procesul educațional!!!
Deputat PSD

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.