PSD Roman

September 24, 2020

Deputat Vorel Stan: Guvernul investește. Nimeni și nimic nu scapă neinvestit. 100 de miliarde de euro la prima strigare, pe urmă, mai vedem

Guvernul investește. Nimeni și nimic nu scapă neinvestit. 100 de miliarde de euro la prima strigare, pe urmă, mai vedem. Peneleul dezvoltă tot, are numai priorități. Este un Guvern de largă respirație, mai ales că nici un membru al cabinetului nu se încurcă cu vreo mască facială preferând oxigenarea directă, clasică, nazală.
Orizontul de așteptare al refacerii situației economice este generos: mulți ani. Atunci vom avea autostrăzi, spitale regionale, bancă națională de dezvoltare, cercetare de top, o nouă unitate la Cernavodă, o industrie a medicametului fără concurență, un capital autohton rubicon, agricultura ca în Egiptul Antic, tursim ca în Grecia Modernă, sportivi olimpici și elevi olimpici. În viziunea penelistă, ne vor invidia toate țările supradezvoltate. Investitorii străini se vor buluci aici “la porțile Orientului, unde totul este luat cu multă ușurință”, cum se referea la România Boincaré, într-un celebru proces de la începutul veacului trecut.
Atâta optimism liberal ar trebui să fie molipsitor, sau măcar, îmbolditor. De ce nici un român nu cântă de bucurie?
Cetățenii așteaptă ACUM locuri de muncă, bunăstare și încredere în viitor, nu programe vesele ca umorul practicat de cluburile sătești de amatori.
Avem nevoie de măsuri ACUM, nu în anul 2027. Românii au dreptul la viață, la libertate, la sănătate și la respect ACUM, nu după anul 2030.
Eseul prezentat de Prim Ministrul Ludovic Orban ar fi trebuit să fie scris în versuri, cu rimă și ritm și ar fi fost luat drept ceea ce este: un text șchiop, neîndemânatic și destul de penibil. Așa, redactat în proză, este de-a dreptul ridicol.

Viorel Stan

Deputat, PNL

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.