Deputatul Laurențiu Leoreanu a realizat, prin alegerea sa ca vicepreședinte național al PNL, o nouă ascensiune în cariera politică, aceea de a ajunge unul din liderii naționali importanți. Congresul PNL s-a desfășurat sâmbătă și duminică, la Romexpo, la care cei 5.000 de membri de partid, și Consiliul Național cu 2.000 de delegați din întreaga țară au votat funcțiile de conducere din PNL: vicepreședinți pe domenii, vicepreședinți regionali, membri ai biroului politic executiv, membri ai Curții de Arbitraj, secretari generali, trezorieri, membri ai comisiei de cenzori a partidului. Deputatul Leoreanu este și coautor al moțiunii lui Ludovic Orban, intitutaltă ”PNL-forța Dreptei”.

Laurențiu Leoreanu a fost ales ca vicepreședinte pe domeniul admnistrației, siguranță națională, ordine publică, fonduri europene si dezvoltare regională, având de trei ori mai multe voturi decât principalul său contracandidat, fostul primar de Caransebeș.

Deputatul romașcan Laurențiu Leoreanu apreciază că noua funcție în care a fost ales, aceea de vicepreședinte național al celui mai important partid de Dreapta din politica românească, reprezintă și o responsabilitate enormă, o funcție importantă pe care, după știința sa nu a mai avut-o până acum nici un liberal nemțean. Laurențiu Leoreanu este încântat de faptul că romașcanii au înțeles, atunci când a luat decizia de a pleca în Parlamentul României, că este o evoluție importantă în cariera sa profesională: aceea de a trece de la funcția de director de colegiu, la cea de consilier local, de primar si apoi la politica înaltă, din care poate aduce servicii importante comunității locale romașcane, căreia îi dedică victoria sa.

Ludovic Orban a obținut sefia partidului cu 3.518 voturi față de doar 952, cât a reușit să obțină Cristian Bușoi. La alegerile din PNL în Moldova a mai fost obținută o funcție de vicepreședinte regional de către deputatul Ioan Bălan, de la Suceava. Deasemenea deputatul romașcan, Dan Laurențiu Leoreanu are cele mai mari șanse să ajungă și președinte al Organizației Județene a PNL, în locul ieșeanului Mugur Cozmanciuc, cel care a sprijninit moțiunea Bușoi, candidat care a obținut de trei ori mai puține voturi decât Ludovic Orban.